Mkhabez tarifi! MasterChef Mkhabez nasıl yapılır?
Cezayir mutfağını sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir tanım olan Mkhabez, ağızda dağılan kıvamıyla özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkıyor. Peki Mkhabez nasıl yapılır? Mkhabez nedir? Mkhabez nasıl yapılır, Mkhabez yapılırken nelere dikkat edilmelidir? MasterChef’te Mkhabez yapıldı, klasik Mkhabez evde yapıldı! İşte en güzel Mkhabez!
MHABEZ TARİFİ!
İçindekiler
– 500 gr ince öğütülmüş badem
– 250 gr pudra şekeri
– 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
– 1 çay kaşığı vanilya özü
– 2 yumurta + 1 sarısı (tek tek ekleyip izleyin)
Üzeri için: 500 gram badem için iki kez tekrarlanacak dozdur.
– 1 yumurta akı
– 3 yemek kaşığı limon suyu
– 3 yemek kaşığı portakal çiçeği
– 2 yemek kaşığı sıvı yağ
– Pudra şekeri (bülten ile gönderdiğim miktar)
– Dilediğiniz gıda boyası
Yapılışı
Badem, pudra şekeri, limon kabuğu rendesi ve vanilya özünü karıştırın.
Yumurtaları tek tek ekleyin
Ortaya çıkan badem ezmesini bırakın
İstenilen şekilleri kesin
Fırın tepsisine yerleştirin. 130°C’de 30 dakika pişirin.
Rafta soğumaya bırakın
Buzlanma için:
Yumurta aklarını, limon suyunu, portakal çiçeği suyunu ve yağı karıştırın.
Elenmiş pudra şekerini yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ekleyin. Oldukça kalın bir krem almanız gerekiyor.
İstediğiniz rengi ekleyin veya doğal bırakın
Tutarlılığı kontrol etmek için bozuk parayla test edin
Parçalarınızı ıslatın ve bir rafta kurumasını bekleyin
İstediğiniz gibi süsleyin: dövme, badem ezmesi, şeker ezmesi
Notlar
Kremayı hazırlamak için zaman ayırıp bir kesimde test etmek ve geri kalanını bitirmeden beklemek önemlidir. Düzgün durduğunu ve çok fazla sızıntı yapmadığını gördüğünüzde işi bitirin.